Vedlikehold av overlys

I Bjølsenborgen er det fire oppganger som har overlys i trappeløpet: G, L, M og N. Overlysene må nå vedlikeholdes for å forhindre lekkasje og skader på bygget. Styret har derfor vedtatt å sette i gang dette arbeidet. Kostnadene dekkes over ordinært driftsbudsjett.

Overlysene består av to deler: overbygg og horisontalplan (se bilde). Arbeidet som skal utføres gjelder overbyggene. Horisontalplanene kan i sin helhet beholdes, men trenger vask.

Bildet viser overbygget i oppgang G med skader på glass og beslag som fører til små lekkasjer. Nederst til høyre er horisontalplanet i oppgang N.  
 
 Normal 
 0 
 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 NO-BOK 
 X-NONE 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
 table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Vanlig tabell";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0cm;
	mso-para-margin-right:0cm;
	mso-para-margin-bottom:10.0pt;
	mso-para-margin-left:0cm;
	line-height:115%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:"Calibri","sans-serif";
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-fareast-language:EN-US;}

Bildet viser overbygget i oppgang G med skader på glass og beslag som fører til små lekkasjer. Nederst til høyre er horisontalplanet i oppgang N.

Tiltak

Oppgang G: Dette overbygget er i dårligst stand og alt glass i overbygget byttes ut. Blikkenslager monterer nye beslag. Håndverkerne får tilgang til oppgangen i anleggsperioden.

Oppgangene L, M, N: Disse er i gjennomgående bedre stand, men bytte av til sammen 16 enkeltglass er nødvendig. Alt arbeid skjer utenfra.

Vask: Om vi vasker horisontalplanene vil mer lys slippe ned i oppgangene. I G-oppgangen kan det utføres nå siden håndverkerne får fri tilgang på oversiden når overbygget skiftes. Styret skal innhente separat anbud på vasking av horisontalplanet i de tre andre oppgangene, og kommer tilbake til dette etterhvert.

Arbeidet settes i gang i uke 41, og vi forventer at det varer i maksimalt fire uker. Det skal utføres av Storo Blikkenslagerverksted og Groruddalens Glassmesterverksted. For å få tilgang til taket blir det satt opp stillas i hjørnet ved oppgang F. Det er planlagt at glass og utstyr innledningsvis skal heises opp med kran fra samme sted. Det må påregnes noe støy. Styret håper på forståelse for de ulemper tiltaket kan medføre i anleggsperioden.

Ved spørsmål, ta kontakt med Pål Skedsmo i styret på 990 38 286 eller palsked@gmail.com